lauantai 16. helmikuuta 2013

Chokladfondant




Är så mätt att jag snart spricker. Har ätit lax och mos och till efterrätt testa jag första gången på att laga en Chokladfondant. Gott blev det men väldigt mättande.

Recept:

150 g mörk choklad
120 gram smör
2 äggulor
2 ägg
2 tsk mjöl
1 tsk salt
1 dl socker
kakaopulver

1. Lägg ugnen på 225 grader
2.Smörja 4 ugnsformer och lägg kakaopulver på kanterna och bottnet av formerna
3. Smält chokladen och smöret i vattenbad, tillsätt saltet
4. Vispa äggen, äggulorna samt sockret till en fluffig smet
5. Lägg smeten i den smälta chokladen och därfter mjölet
6. Häll i formerna och grädda i ugnen 7-12 minuter
7.Servera med glass och bär

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti